MINE FAVORITTER!

Lurer du på hvilke programmer, produkter og tjenester jeg bruker og anbefaler? Her er en oversikt!

MINE FAVORITTER!

Lurer du på hvilke programmer, produkter og tjenester jeg bruker og anbefaler? Her er en oversikt!

Jeg får ofte spørsmål om hvilke verktøy jeg bruker for å drive businessen min.  

Det har etter hvert blitt en del, og derfor har jeg laget en liste med oversikt over hvilke programmer og nettsider jeg bruker og anbefaler.

Men: Husk at du trenger IKKE alle disse fra starten av. Det er ikke nødvendig å ha alt på stell for å komme i gang. Det viktigste er at du kommer i gang, og så bygger sten på sten fremover.

Etter hvert som du jobber og utvider, blir det naturlig at du får behov for flere produkter og tjenester, og da kan du legge til det du har behov for. Okei, deal?

Bla nedover for å se oversikten over produkter, tjenester og programmer jeg bruker.

Lenkene merket med * på denne siden er reklame (affiliate). 

E-postsystemer

ConvertKit*

Ingen over, ingen ved siden av, spør du meg. Det finnes mange e-postleverandører, men jeg har foreløpig ikke funnet noen andre som fungerer så godt for bloggere, og som har så kraftige verktøy som ConvertKit.

De har gratisplan som inkluderer mange funksjoner, og du kan oppgradere og betale hvis du vil ha tilgang til flere. Jeg har betalingsplan.

Registrer deg gratis her!*

Kursplattform

Kajabi*

Jeg bruker Kajabi til både kurs, medlemsportal, landingssider og salgssider. 

Det er viktig for meg  å fremstå profesjonell, og det er enkelt med Kajabi. Det er en kraftig plattform med mange funksjoner, og du kan tilpasse alle produkter og sider med dine egne farger og utseende.

Du kan også bruke Kajabi til nettside, blogg og som e-postleverandør. 

Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker Kajabi, men det beste er jo at du tester selv og ser hvor enkelt det er å bruke og hvor fine produkter og sider du kan lage.

Test Kajabi gratis i 14 dager her*

Kurs

Tribe*

Hvis du vil lære hvordan du lager en suksessfull medlemsportal som medlemmene elsker, finnes det ingen bedre å lære av enn min mentor, Stu McLaren. Tribe er et fantastisk kurs, en investering jeg tjente inn 5 ganger på første lansering av medlemsportalen min Businesstrategi.

Sett deg på ventelisten*

Bilder

Styled Stock Society*

Jeg prøver å ta en god del av bildene mine selv, men noen ganger har jeg ikke nok eller klarer ikke ta de bildene jeg vil. Derfor abonnerer jeg på stockphotos fra en fotograf i USA som heter Elle Drouin.

Hver måned får jeg tilgang til pakker med forskjellige bilder. Det kan være treningsbilder, bilder av kontor, mennesker, jul og masse annet. Fargene varierer også, slik at man kan tilpasse dem til sin egen branding. Noen måneder er det bilder med blå ting, andre måneder med rosa.

Se bildene her!*

Design

Adobe Indesign

Jeg bruker Indesign til å lage mine PDF-er, legge tekst på bilder og stort sett alt annet grafisk. Det er et godt verktøy, men det er omfattende og kan nok være litt komplisert for nybegynnere. Det er heller ikke gratis.

Canva

Om du ikke kan bruke eller har råd til å kjøpe Indesign, er Canva et veldig godt alternativ. Her finner du maler og riktige størrelser til det aller meste, for eksempel Facebook-toppbilder og Pinterest. Du kan også kjøpe design og bilder.

Creative Market*

Hvis du trenger maler til WordPress, ikoner, logoer, stockphotos, fonter eller noe som helst designrelatert, er Creative Market stedet. Her har jeg kjøpt maler og fonter til alle mine ting. Det er ikke én stor bedrift som lager og selger, men mange små gründere.

Sjekk utvalget her*

Planlegging

ClickUp*

Jeg er avhengig av ClickUp. Jeg hadde helt seriøst ikke klart å holde styr på alt jeg skal og må gjøre, og sørge for at tingene blir gjort, uten.

Jeg har forskjellige lister til alt i fra ideer for blogginnlegg jeg skal skrive, til alt jeg må gjøre for hver enkelt lansering jeg har. Jeg setter deadlines på oppgaver, og jeg har på repetisjon på de tingene jeg gjør fast.

De har flere forskjellige betalingsplaner, og de har også en veldig generøs gratisplan. Hvis du er ny til planlegging og bare trenger et verktøy for å komme i gang, vil gratisplanen holde lenge for deg.

Registrer deg gratis her*

Sosiale medier

Planoly*

Med Planoly får du en visuell måte å planlegge feeden på Instagram på. Du kan både legge inn bilder i en kalender, og se forhåndsvisning av hvordan feeden din blir seende ut. På den måten kan du sjekke at ikke noen bilder krasjer eller ser rare ut ved siden av hverandre, og at feeden blir pen og harmonisk. Du får statistikk, og de har gratisversjon.

Registrer deg gratis her*

Buffer

Da jeg begynte å forhåndsplanlegge innhold på sosiale medier, brukte jeg Buffer til alt. Den fungerer utmerket, og jeg planlegger både til Facebooksiden min, Facebookgruppen, og jeg pleide å bruke den til Instagram før jeg byttet til Planoly. Du kan få statistikk, sette faste tidspunkt den skal publisere på, og de har gratisversjon.

Social Warfare*

Hvis du vil at innholdet ditt skal bli delt, må du gjøre det enkelt for leserne å dele det. Mange plattformer har innebygde delingsknapper, og de fungerer greit. Men med Social Warfare kan du tilpasse knappene til din egen branding. Du kan velge hvilke tjenester du vil dele til, hvordan knappene skal se ut, hvor de skal ligge, og mange andre nyttige funksjoner.

Les mer her*

Personlig videohilsen

Bonjoro*

Hvis du har kjøpt noe fra meg, har du fått en personlig videohilsen. Jeg bruker Bonjoro til å sende personlige hilsener til alle kunder. Jeg ønsker velkommen, og gir dem et par tips om hva som skjer videre.

Bonjoro er enkelt å bruke. Du installerer en app og kobler den sammen med e-postsystemet ditt. Navn og e-post kommer automatisk inn i appen, og du kan spille inn og sende videoen via appen.

Les mer her*

Teksting av videoer

HappyScribe*

Hvis du lager videoer til sosiale medier eller innhold i et onlinekurs eller medlemsportal, MÅ du tekste dem eller legge ved det du sier som tekst. Men, det kan være ganske mye arbeid. Derfor bruker og anbefaler jeg en tjeneste som gjør det automatisk for deg.

Jeg bruker HappyScribe til å tekste alle videoer jeg lager sosiale medier, enten det er IGTV eller Facebook. Jeg bruker det også til å transkribere tekst fra videoer i medlemsportalen, som jeg så legger ved som nedlastbart manus for dem som vil gjøre notater eller foretrekker å lese.

Les mer her*

Bloggplattform

WordPress

Hvis du takler å selv ta backup, installere plugins og sette opp domene og hosting, er det ingen tvil om at WordPress.org er den beste plattformen som finnes. Den har utallige muligheter for tilpasninger, du kan sette opp nettbutikk og ta betalt, og legge til alle de funksjonene du vil og trenger.

SquareSpace

Synes du WP er rotete eller vanskelig, men du vil fortsatt ha mange funksjoner? Da er SquareSpace for deg. Det kalles ofte en “enklere” versjon av WordPress, hvor du har veldig mange muligheter til å lage en god og pen side, uten at det er så komplisert at du river deg i håret.

Lagring

Dropbox

Jeg er avhengig av Dropbox. Den kommer med ganske mye gratis lagringsplass, men jeg har oppgradert og betaler litt per måned for ekstra plass. Her lagrer jeg absolutt alt til businessen. Ved å lagre alt i skyen, har jeg alltid tilgang, uansett hvor jeg er. Jeg lagrer bilder til Instagram i en mappe, og kan via Dropbox-appen på mobilen bare gå inn og hente bildet og dele på Instagram. Jeg slipper også å være redd for at jeg mister alt hvis PC-en krasjer.

Google Keep

Jeg bruker Keep hver gang jeg kommer på noe småtteri jeg må huske eller notere ned, for eksempel en bloggidé. Du kan legge inn både tekst, bilde og lyd-klipp. Jeg bruker det også hvis jeg skal skrive en lengre tekst til for eksempel Instagram. Det kan være ganske tungvint å svare langt på Instagram på mobilen, så da skriver jeg i Keep på PC-en, åpner Keep-appen på mobilen og kopierer teksten. Så poster jeg den på Instagram. Enkelt og raskt!

Domene

Domeneshop

Jeg kjøper alle mine domener hos domeneshop.no. De er rimelige, og har du mer enn 5 domener, får du rabatt. Det er en enkel prosess for å kjøpe domener hos Domeneshop. Skal du ha adresse som slutter på .no, må du kjøpe det hos en norsk tjeneste. Det er kun de som har lov til å selge norske domener.

Webhotell / hosting

SiteGround

Jeg har prøvd flere forskjellige hosting-selskaper, men aldri opplevd et som er like stabilt og like god kvalitet som Siteground. Du får hjelp via chat i løpet av et minutt, og får du ikke til noe, gjør de det for deg, helt gratis! Kundeservicen er helt overlegen alle andre jeg har vært borti, og jeg har testet flere andre hosting-selskap tidligere.

Det er svært viktig med god kundeservice på hostingen din, fordi hvis noe skjer med siden din er du ofte avhengig av dem for å få det fikset. Mange tjenester har begrenset kundeservice, hvor den kun er åpen mandag-fredag 9-15. Hos Siteground er den døgnåpen, året rundt. I tillegg har de stabile servere og gode priser.